Procesul de mutare intr-o alta locuinta poate fi o provocare chiar si atunci cand lucrurile merg relativ usor si nu par sa existe probleme majore care sa perturbe aceasta experienta. Cu toate acestea, sunt sanse destul de mari sa apara totusi niste lucruri neprevazute in momentul relocarii si sa intelegi de ce, pentru unii, mutarea este unul dintre cele mai stresante evenimente din viata.
Este important sa fii pregatit pentru cele mai frecvente probleme in timpul procesului de mutare, astfel incat sa ai o solutie la indemana care sa te scoata din impas. Cu cat esti mai bine pregatit, cu atat sansele tale de succes vor fi mai mari.
Acestea fiind spuse, iata 3 probleme posibile care pot aparea atunci cand te muti intr-o alta casa:
1. Timp insuficient.
O problema care are potentialul de a-ti ruina toate planurile de mutare este neplanificarea corecta a timpului pentru a putea termina sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti inainte de ziua mutarii.
Unele probleme de mutare pot fi mult mai grave decat altele. De exemplu, incapacitatea de a-ti face timp pentru a schimba adresa inainte de a te muta nu este la fel de rea ca esecul de a termina ambalarea tuturor bunurilor la timp. Asadar, stabileste-ti prioritatile, incepe sa planifici mutarea cu cel putin 2 luni inainte si, incetul cu incetul, vei putea indeplini toate sarcinile pana cand trebuie sa parasesti vechea locuinta.
2. Ambalarea excesiva.
La prima vedere, ambalarea excesiva nu pare deloc o problema atunci cand te muti la casa noua. La urma urmei, nu trebuie sa iti impachetezi toate bunurile pentru a le transporta la noua locuinta? Ei bine, nu chiar, ambalarea mai multor articole decat ai cu adevarat nevoie este problematica din mai multe motive incontestabile:
- impachetarea si mutarea mai multor lucruri maresc pretul pe care trebuie sa il achiti firmei de relocari (daca apelezi la un astfel de ajutor), deoarece creste si greutatea totala a transportului;
- ambalarea lucrurilor de care nu vei mai avea nevoie inseamna timp pierdut pentru tine, inclusiv toate orele pe care le vei petrece despachetand acele cutii;
- ambalarea obiectelor inutile poate fi o problema atunci cand vine vorba de gasirea spatiului necesar pentru a le depozita in noua casa.
3. Mobila nu intra pe usa.
Mutarea intr-o alta casa poate veni adesea cu o serie de dificultati neprevazute, provocand astfel probleme suplimentare unei relocari deja provocatoare. De fapt, problemele neasteptate pot aparea in orice clipa. O astfel de problema, ce poate aparea in ziua mutarii, pare sa fie atunci cand obiectele de mobilier de mari dimensiuni nu vor intra pe usa. In plus, daca incerci sa fortezi mobilierul prin intrarile inguste, risti sa provoci daune materiale si chiar vatamari personale.
Ce este de facut? Masoara piesele mari de mobilier ce urmeaza sa fie mutate, apoi masoara toate usile si holurile pentru a determina daca pot trece liber prin ele sau nu.
Demonteaza cele mai mari obiecte de mobilier pentru a le face mai mici si mai sigure de transportat.
Foloseste un carucior de mobila si cere ajutor la familie sau prieteni (daca nu apelezi la o firma de relocari) atunci cand deplasezi piesele de mobilier pentru a preveni daunele materiale.
Ia in considerare scoaterea usilor din balamale daca nu ai nevoie decat de cativa centimetri de spatiu pentru a scoate mobila.
Despre autor