Aproape fiecare om trece printr-o mutare. Putini sunt cei care se nasc intr-o casa si isi traiesc anii batranetii tot acolo. Societatea moderna ne ofera flexibilitatea de a ne muta, iar acest lucru este antrenant si interesante. Totusi, procesul de mutare nu este tocmai facil. De foarte multe ori, acesta implica doze mari de stres si cheltuieli foarte mari.
Tocmai de aceea, cei de la IRS Relo iti ofera cateva sfaturi pe care este bine sa le ai la indemana in momentul in care trebuie sa te muti.
7 sfaturi utile care te ajuta ori de cate ori te muti
1. Angajeaza o firma de mutari. Nu trebuie sa stai foarte mult pe ganduri. Chiar daca la prima analiza pare ca te costa mai mult, la sfarsitul procesului realizezi ca un astfel de serviciu te ajuta sa economisesti.
2. Nu muta mobilierul intreg. Firma pe care o angajezi trebuie sa aiba un departament de demontaj si montaj mobilier. Daca demontezi mobila vei avea mai mult spatiu in masina ceea ce inseamna economii iar riscurile unor pierderi sunt mai mici.
3. Fa un inventar si renunta la tot ceea ce nu vei mai folosi. Multi oameni fac greseala de a lua absolut tot ceea ce au in casa in noua locuinta. Cu siguranta, nu ai nevoie de toate bagajele. Daca ar fi sa faci ordine prin haine, vase si accesorii ai putea sa descoperi ca mai mult de 50% din lucruri trebuie sa fie aruncate. Fa un inventar si asigura-te ca nu cari lucruri inutile.
4. Incearca sa folosesti cutii transparente, de plastic pentru accesoriile marunte. Daca vrei sa ai totul la indemana, foloseste cutii transparente care sa iti permita sa vezi cu usurinta ce este in ele. In felul acesta, in momentul in care vei cauta ceva vei putea gasi usor.
5. Ia-ti liber. Chiar daca angajezi sau nu angajezi o firma de mutari, cu siguranta prezenta ta va fi indispensabila. Este motivul pentru care este bine sa iti iei liber de la munca pentru a monitoriza intregul proces.
6. Fa curatenie in noua locuinta inainte de a te muta. O greseala uriasa pe care o fac foarte multi oameni care se muta este sa faca curatenie dupa ce si-au mutat deja toate lucrurile. Procesul este mult mai greoi si mai suparator. Curata casa atunci cand e goala, iar stresul va fi unul foarte mic.
7. Nu uita de asigurare. Aceasta ar trebui sa cada tot in responsabilitatea firmei pe care o angajezi. Chiar daca platesti ceva mai mult pentru serviciu, incearca sa obtii o asigurare pentru bunurile pe care le muti. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ea.
Cuvantul care ar putea defini cel mai bine ideea unei mutari este ” organizare”. Cel mai bun sfat este, asadar, sa fii organizat!
Despre autor